Aseară vorbeam cu un amic despre tehnologie și de ce cred că este un instrument de care cu toții ar fi bine să ne folosim. Primul motiv ar fi că tehnologia este la dispoziția noastră și ne ușurează viața.

Exemplul meu este specific. Aplicațiile de productivitate pe care le folosesc pe telefon sunt incredibile și sunt dezvoltate cu rapiditate de către developeri mulțumită feedbackului pe care îl primesc de la audiență.

Vreau să adăugați alarme“, “Vreau să pot descărca datele pe calculator“, “Vreau să pot sincroniza aplicația cu smartwatch-ul“. Ultima mă încântă cel mai mult. Este ceva ce găsesc a fi foarte util și poate mări productivitatea.

Posibilitățile unui Smartwatch

Cum ar fi să ai propriul asistent personal care să-ți spună când este timpul să lucrezi, îți amintește de evenimentele importante, te ajută să-ți completezi taskurile, îți ține contabilitatea plus multe altele?

Minunat nu? Ei bine în articolul în care vorbeam despre aplicația HabitBull, o aplicație pentru formarea obiceiurilor noi am menționat despre asta pe scurt. Astăzi vreau să dezvolt puțin mai mult idea.

După cum bine știm deja, sunt aplicații care te ajută să-ți formezi obiceiuri noi și te ține responsabil față de lucrurile pe care ți le-ai propus. Ele îți afișează notificări pe telefon stbilite după anumite reguli care îți reamintesc să faci un anumit lucru.

Telefoanele pot fi sincronizate cu calculatorul (chiar și prin wi-fi) așa că atunci când te afli la tastatură, poți să introduci rapid instrucțiuni noi în aplicație de pe calculator. Ceea ce e cel mai nou este că poți să sincronizezi Laptopul/PC-ul cu Telefonul plus Smartwatch-ul.

Te întrebi poate de ce să nu gestionezi Smartwatch-ul direct și să nu le mai sincronizezi între ele însă cu ajutorul PC-ului poți introduce datele mult mai ușor și rapid iar ai sincronizat ceasul și cu telefonul poți poți face modificări din mers și poți răspune la notificări instantaneu!

Imaginează-ți…stai pe scaun și citești o carte, îți vibrează ceasul de la mână, te uiți și vezi o notificare “Este timpul să lucrezi la proiect”. Atingi cu degetul pe ecranul ceasului semn c-ai fost înștiințat și te apuci de următorul lucru. HabitBull este înștiințat și calendarul tău ți se completează automat.

Urmează să fac un review despre o aplicație care îți ține contabilitatea. În principiu introduci toate cheltuielile și intrările tale monetare într-o aplicație. Astfel ții o evidență și ști unde se duc banii și de unde intră. Am spus asta ca să pot spune următoarea idee.

Ești la supermarket, ai făcut cumpărăturile și ții bonul în mână. Prin doar două apăsări pe ceasul tău introduci suma totală pe care ai plătit-o. Faci la fel cu toate intrările și ieșirile tale. Este un obicei care îți ia căteva secunde.

Pe lăngă că la sfârșitul lunii poți să vezi vizual în grafice minunate ce se întâmplă cu banii tăi devii mai conștiincios și economisești mai mult de dragul de a nu vedea cifre cu roșu pe ecran. Am folosit o astfel de aplicație mai demult iar acum vreau s-o reintroduc în viața mea.

Mai sunt multe aplicabilități ale acestei simfonii dintre smartwatch, telefon și PC. De exemplu folosind Google Calendar poți să-ți adaugi toate datele de naștere ale apropiaților tăi iar când se apropie ziua lor de naștere vei fi notificat cu o săptămână înainte pe ceasul tău și vei avea timp să le cumperi cadou.

Testul de personalitate a lui Carl Gustav Jung

Sursă: Wikipedia

Acum căteva zile recomandam un test de personalitate câtorva apropiați. Este vorba despre testul lui Carl Gustav Jung. Carl G. Jung a fost unul dintre (briliant om!) cei mai mari psihologi si psihoterapeuți din Lume! Poți citi mai multe despre el aici.

El a creat un test de personalitate atât de precis! Încât se folosește până și astăzi la locurile de muncă de top înainte de angajare, în instituții oficiale și alte locuri importante. Pe baza unor întrebări despre comportamentul acest test te va încadra în una din cele 16 categorii de personalitate sau mai bine spus”arhetip”. Poți să faci și tu testul aici.

Testul pe care l-am dat eu a fost de pe acest site și în urma răspunsurilor mele reiese că am un arhetip de tip INTJ. Ție ce ți-a dat? Ești mulțumit de descrierea pe care testul ți-o oferă? Apropo, primul link care oferă testul în limba română este diferit iar eu l-am dat pe cel din limba engleză (al doilea link). Dacă se poate îți recomand să-l faci pe cel din limba engleză.

Fără a intra în prea multe detalii despre ce înseamnă arhetip fiindcă este destul de mult de spus și nu sunt persoana potrivită pentru a dezvolta răspunsul (pentru că știu prea puține) îți pot spune cu certitudine atât. Anume că un arhetip este o structură psihologică pe care un individ o are îi determină comportamentul și îl clasează intr-o categorie. “Mama” este un arhetip.

Partea asta cu testul poate nu are de-a face prea mult cu tehnologia ci mai mult cu cercetările științifice care au fost făcute de către oameni. Trebuie să recunoaștem însă că numai mulțumită internetului putem acceste teste și resurse care se folosesc prin unele instituții și companii de top.

Ele sunt oricând la îndemâna noastră pentru a afla mai multe despre noi și de a fi cu un pas mai aproape de a afla care este pasiunea noastră și ce anume ne face “rotițele să se învârtă“. Astfel putem trăi mai mult în concordanță cu cine suntem noi și a face lucrurile ce ne plac cu adevărat.

Beaturile binaurale și isochronice

Dacă mă gândesc bine am menționat odată beaturile binaurale și isochronice într-un alt articol și am vorbit despre frecvențele cerebrale pe scurt. Acum am să vorbesc un pic mai mult despre ele și cum ne ajută să ne înbunătățim performanțele.

Beaturile isochronice și binaurale sunt o metodă rapidă și eficientă de a stimula creierul. Beneficiile lor cuprinde înbunătățirea atenției, relaxarea, nivelurile de energie, somnul și multe altele.

Tot ce ai nevoie pentru a te bucura de ele sunt o pereche de căști și un dispozitiv de pe care să le asculți (telefon, laptop, mp3 player, etc.). Efetele se simt din primele minute. Personal le observ după aproximativ 5 minute de ascultat iar la minutul 20 creierul meu deja se afă în frecvența pe care mi-o doresc.

Sesiunea pe care ți-am dat-o mai sus înbunătățește concentrarea. În starea Alfa ne aflăm dimineața când ne trezim, în stările ușoare de meditație sau de relaxare și când învățăm.

Sesiunea de mai sus oferă cea mai înaltă frecvență din spectrul Alfa astfel încăt menține creierul într-o stare relaxată și receptivă perfectă pentru asimilat informații și destul de implicată încât să ofere și o bună concentrare.

Concluzie

Tehnologia este minunată! Avem la dispoziția noastră o sumedenie de unelte ce ne pot ajuta în eforturile noastre de a deveni mai eficienți și în general. Cu puțină creativitate și răbdare în fazele inițiale ale integrării o să ne alegem cu niște rezultate care fac eforturile să merite.

Pe măsură ce scriam mi-am dat seama că pot fi spuse mult mai multe despre exemplele pe care le-am acoperit mai ales despre beaturile binaurale și isochronice. Mi-am depășit și de data aceasta numărul de cuvinte propus. Ha! Ha! Încerc totuși să fiu scurt și la subiect ca să termin de scris fiindcă momentan am puțin timp la dispoziție pentru blog.

Arata-le prietenilor!