Când eram mai mic mă mai chema câte cineva pe la el acasă să-i reinstalez sistemul de operare al calculatorului. Acum cu Windows 10 driverele ți se instalează automat dacă ai o conexiune la internet dar pe vremea aceea aparte că nu aveam access la internet driverele erau stocate pe un CD.

Eu am învățat (copiat) de la cineva cum să reinstalez un sistem de operare. După ce reinstalezi Windows-ul se instalează driverele la placa video, de sunet, pentru procesor, altfel nu ar funcționa la capacitatea optimă.

În termeni simpli, driverul este un program ce-l instalezi pe calculator. Un fișier care se așează într-un folder în memoria PC-ului tău.

Îmi amintesc că după fiecare instalare a unui driver îți cerea un restart a calculatorului și te întreba dacă vrei să faci asta acum sau mai târziu. Dacă dădeai acum evident se restarta imediat dar dacă optai pentru mai târziu puteai să faci și altă treabă, exemplu, să instalezi următorul driver și apoi să dai tu restart manual din start.

Când învățase-și prima dată tipul care reinstala a spus “ÎNTOTDEAUNA SĂ DAI RESTART ACUM CĂ DACĂ NU SE STRICĂ”. Așa că după fiecare instalare de driver dădeai restart la calculator. Aveai cam 8 drivere de instalat la fiecare calculator. Deci, dădeai câteva restart-uri.

Am procedat așa la vreo 2-3 instalări și o dată mi s-a aprins mie să văd oare ce o să se întâmple dacă optez pentru a reinstala driverul mai târziu? Și ce dacă? Mai reinstalez Windowsul o dată în cel mai rău caz.

După ce am instalat primul driver, am optat pentru mai târziu și m-am pus să-l instalez pe al 2-lea fără să mai dau restart. După ce am terminat de instalat toate driverele am dat primul restart și ce crezi? Calculatorul mergea perfect și m-am scutit de prea multe restarturi.

La vremea aceea aveam și Geamuri XP (Windows se traduce Geamuri în română) și foarte puține calculatoare aveau mai mult de 1 Gb de RAM, majoritatea aveau 512 Mb, în termeni simpli, un restart dura câteva minute, deci, m-am scutit de un timp așteptat degeaba.

Morala? Să fiu atent la lucrurile pe care le iau de bună.

Percepția

Îți controlez percepția, îți limitez acțiunile, îți limitez acțiunile îți decid și modelez realitatea exterioară. Exemplul de mai sus este unul, eu credeam că avea să se întâmple ceva rău dacă acționam diferit.

Un alt exemplu este credința într-o putere mai mare ca noi. Aceasta are un efect foarte puternic asupra felului în care vedem (percepem) viața.

Dacă credem, puternic, teoria Darwinistă conform căruia am evoluat din maimuțe avem tendința să vedem viața într-un mod foarte mecanistic, lipsit de sens și lipsit de vitalitate. Totul e întâmplător, nimic nu contează, după ce corpul fizic moare e gata, negru, nu există nimic după.

Dacă credem însă în ceva mai mare care ne influențează, în funcție de ce imaginea ce o aveam despre acel Ceva, ne iubește, nu-i pasă de oameni, această percepție, ne va influența ca atare.

Un om care are “trăirea” interioară că are un Gardian dintr-un plan superior al realității ce-l protejează va trăi total diferit și va avea mai puțină sau putem chiar spune că deloc anxietate față de provocările ce i se arată în viață și în general.

Atenție, este diferență între a crede o idee la nivel intelectual și a trăi acea idee. Trăirea este cea care ne influențează.

Povestea pe care o credem noi despre noi înșine va decide felul în care ne comportăm. În majoritatea cazurilor, ca și la mine de altfel, percepția ne-a fost dată de către educație.

Gradul tău de fericire este în strânsă legătură cu perecepția ta. Dacă percepția ta nu este aliniată nu Esența a cine ești Tu cu adevărat vei trăi sentimente de nedeplinătate.

Am mers un timp pe principii și valori care nu mi se potriveau, forțându-le să le fac să funcționeze la mine și mă întrebam de ce nu mă simt împlinit?

Este foarte simplu “Ce ți se potrivește ție nu mi se potrivește mie”. Vorbă înțeleaptă a cărei semnificație n-o înțelegem în profunzime până n-o trăim. Ca alte vorbe de altfel.

Suntem unici, este de ajutor să primim sugestii din exterior dar la sfârșitul zilei singurul Adevăr se află în noi și doar în noi. Răspunsurile pentru cum ar trebui să fie stilul tău de viață, ritmicitatea ta de lucru, cum să creezi armonie în relațiile tale, le găsești în Tine.

Arata-le prietenilor!