Salut! Bine te-am regăsit. Astăzi am să vorbesc despre o schimbare in privința blogului și anume că n-am să mai postez multe articole elaborate ci am să urmez modelul unui blog în adevaratul sens al cuvântului.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că in loc de articole foarte structurate cu resurse și citate din materiale adunate și verificate ca unul din articolele scrise precedent despre Obiective voi scrie postări simple de tip blog personal.

Tot vor avea de a face cu Dezvoltarea Personală dar momentan nu-mi permit luxul de a cita și a căuta resurse pe internet în română. Va fi un fel de “Oare ce mai face David?” de acum încolo până schimb niște lucruri în ceea ce privește stilul de viață.

După cum bine știi mi-am făcut un obiectiv de a avea grijă de blog. Este o responsabilitate din moment ce înseamnă că trebuie să-i acord atenție în mod regulat. Această atenție necesită mai mult timp și muncă decât îmi închipuiam.

De ce schimbarea?

Într-o seară, ca de obicei, am primit notificare pe ecranul telefonului de la Habit Bull că este timpul să-mi continui de scris articolul la care lucrez. Am început să scriu un articol despre Somn și să încerc să cuprind niște idei generale despre el.

Ca să fac asta, este necesar să adun resurse și nu orice fel de resurse, resurse în limba română, resurse pe care eu nu le frecventez. Din observațiile mele de până acum, resursele din parcela micuță a României în motorul de căutare Google sunte foarte sărăcăcioase și lasă de dorit, mai ales în privința validității informațiilor.

  • De unde ști asta?
  • Ce Universitate sau centru de studii confirmă ceea ce-ai spus?
  • Câți oameni au participat la studiu?
  • Ce istoric are scriitorul articolului?

Astea sunt doar câteva din întrebările pe care am început să mi le pun când citesc ceva, nu doar de pe internet ci orice informație care mi se prezintă. Vreau să văd de ce articolul pe care îl citesc trage concluziile pe care le trage.

După cum spuneam, m-am pus să scriu la ceva timp după servici, așa cum fac deobicei. Am o oră la dispoziție pentru a scrie 200 de cuvinte. 200 de cuvinte sunt puține și un ideal realizabil. Chiar și așa, m-am întâlnit cu dificultăți.

Pe lângă cuvinte trebuie să adun și datele și resurse confirmate cu care să-mi susțin ideile și să fie și în limba Română, lucru care îmi vine la fel de incomod ca și cum m-aș pune sa tai acum pâine cu mâna stângă, eu, fiind dreptaci.

Mai adaugă și faptul că am început să scriu cu diacritice iar asta mi-a scăzut viteza cu care scriu de la 60 de cuvinte pe minut la 10. O să-mi ia puțin timp până mă învăț. Dar nu-i baaai! Îmi place cum arată textul cu căciuliță și toată treaba. Am văzut câteva bloguri românești în ultimul timp care nu scriu cu diacritice. Eu vreau sa fiu diferit. M-am abătut puțin…

După cum spuneam. Toate lucrurile de mai sus cumulate au rezultat într-un lucru, m-am trezit că mă anunță telefonul printr-o notificare că este aproape ora 21:00 și că este timpul să trec la următorea treabă și anume să învăț din cursul de la Google. A trecut o oră și nu știu dacă aveam 30 de cuvinte scrise. Am rămas uimit.

E clar, am nevoie de o nouă abordare, dacă intenționez să-mi mențin obiceiul de a scrie în fiecare zi este necesar ca să găsesc o alternativă. Soluția? Am să discut mai mult. Da știu, nu sună excitant. Nu spun că voi înlătura complet articolele informaționale, precum ăsta, click aici, dar vor fi mai rare.

Eu citesc continu lucruri interesante în stănga și în dreapta, la finalul zilei am să fac un rezumat și am să ți le aduc ție pe masă + ce-am mai planuit, cum progresez și ce experiențe am avut în ultima vreme.

De la ce poți să te aștepți de acum încolo?

Am să descriu un pic ca să mă fac mai bine înțeles. Pe durata zilei am inspirație pe care pot să o transpun aici cu ușurință. Un exemplu ar fi să-ți spun despre analogia lui Earl Nightingale, un bogat filantrop scriitor care a scris despre dezvoltarea-personală dar care a fost axat mai mult pe domeniul financiar.

El spune că în viață, ai nevoie de o destinație, un plan. Dacă nu ai, pai…la fel ca un vapor. Vaporul are mereu o destinație și 99.99% din cazuri ajunge acolo unde și-a propus să ajungă dinainte să se pornească. Dacă nu are nici o destinație, va rămâne tot acolo. Te-ai prins? Va rămâne tot acolo.

Îmi vine mai ușor să scriu în felul acesta creativ. Pe lângă ce-am descris am să-ți mai las update-uri referitor la ce-am facut recent și unde mă situez. Mai am în arsenalul meu și ideea de a face traduceri din Eng în Ro la unele materiale video. Cred că până la urmă și asta ar fi ideea unui blog.

Îmi place să scriu

Deci îmi place să scriu, îmi vine atât de natural, astăzi cand m-am așezat la tastatură simteam cum îmi vin cuvintele. Și încă îmi vin. Aș putea scrie non stop. Cel puțin asta simt acum. Am planuri mari cu blogul și dorința mea cea mai mare e să fac ceva folositor pentru oameni prin el! Am luat o decizie bună când l-am creat.

De când eram mic, cam pe la 12 ani, îmi amintesc cum chiar vroiam să-mi țin un jurnal. N-am reușit să fac asta niciodată și am mai încercat de multe ori de atunci. Nu aveam și n-am avut nici o idee despre ce înseamnă disciplina, dapăi să-mi dau seama și de importanța ei.

Nu pierzi niciodată decât atunci când te dai batut.

Sincer mă simt vinovat într-un fel că nu scriu ceva elaborat și mă tem ca postările să nu devină plictisitoare dar pe moment asta e tot ceea ce pot să fac. Să scriu. Mi-am făcut o promisiune față de tine și față de mine. Mă simt determinat să mă țin de ea. Orice ar fi. Dacă asta înseamnă să-mi schimb abordarea și să-mi modific ideile care le aveam la început despre blog, fie.

Asta nu înseamnă că am să schimb direcția, nu, misiunea blogului o să rămână tot aceeași. Să inspire și să te motiveze să iei acțiune. Diferența este că momentan articolele nu se pot ridica la așteptările pe care le aveam înainte să încep și când am început.

Încheiere

După cum am spus, voi continua să postez în fiecare săptămână dar postări de tip blog până voi găsi o modalitate sau voi adopta un still de viață nou care îmi va oferi mai mult timp la dispozitie pentru a scrie articole informaționale.

Cât o să dureze asta? Nu știu…însă poți fi sigur că mă ocup deja de problemă. Când va fi gata am să am ce să-ți povestesc. Face parte din imaginea de ansamblu. Aici, pe blogul ăsta ai să poți să-mi urmărești fiecare pas.

Apoi cine știe? S-ar putea să fie un lucru benefic schimbarea asta. Poate reușesc să devin mai transparent ca niciodată, să creez o coneziune mai puternică cu tine și să învăț să-mi exprim mai bine personalitatea în scris.

Arata-le prietenilor!