Salutare frumoșilor! Încă o săptămână, încă un articol, povestea continuă…Afară s-a facut destul de rece și în curând bănuiesc că vom vedea prima zăpadă. Care este anotimpul tău preferat? Mie îmi plac toate anotimpurile.

Ce bine de mine nu? Tot timpul anticipez acompaniat de plăcere anotimpul ce urmează. Fie iarnă, fie vară sau celelalte două. Ar fi ideal să avem aceeași stare și pentru evenimente. Fie bune, fie rele, până la urmă cel mai minunat lucru este că suntem în viață și experimentăm. Fie lucruri negative, fie pozitive.

Să păstrăm viziunea la vedere

I idee foarte tare care mi-a plăcut, careia de asemenea îi văd și utilitatea, este un panou din plută. Am văzut și auzit de la cineva că a avea un panou de genul cu imaginile lucrurilor pe care și le dorește atașate de el.

Aș fi pus o imagine mai bună dar vreau să am grijă să folosesc imagini care nu sunt protejate de drepturile autorului, sunt libere spre a fi refolosite. Vreau să stau liniștit știind că tot conținutul de pe blog e în regulă din punctul ăsta de vedere.

Oricum, ideea este să ai un panou din plută pe care să-ți lipești poze cu lucrurile pe care ți le dorești. Este ușor să uiți lucrurile pe care ți le propui și să deviezi de la traseu. Având un astfel de panou în camera ta pe lângă pat te asiguri că vei ști zilnic încotro te îndrepti.

Mulți oameni își spun “Eu știu ce-mi doresc, nu trebuie să-mi pun undeva asta să-mi reamintesc“. În regulă, cinstit, eu personal, de prea multe ori îmi pun în minte lucruri pe care vreau să le fac, mă apuc de ele și le las pe la început sau chiar la mijloc și mă apuc de altele. De asta am cam ajuns să nu mai vorbesc despre ce am de gând să fac ci despre ce-am făcut.

Cred că de multe ori nu este important ce faci, ci dacă ți-ai propus un lucru să-l faci și te-ai apucat de el vrei să-l termini. N-am auzit de nici o firmă serioază de construcții care face doar temelii ci îți fac casa întragă, de la temelie până la cheie.

Consider că panoul acesta numit “vision board” în engleză și…în română am să-i spun…panoul cu vise. Hei! Îmi place, sună frumos nu? Avându-l la vedere în fiecare dimineață când te trezești îți transmiți un mesaj puternic și îți spui “Bă! Chiar îmi doresc lucrurile astea, le-am pus acolo cu un motiv.“.

Putem pune ce vrem pe panou. Casa pe care ne-am dori-o, mașina ideală, locul în care ne-am dori să locuim, chiar și o imagine cu o diplomă de facultate. Bineînțeles, nu spun că făcând doar asta vom obține orice dorim dar cu siguranță că va ajuta. Ne va motiva cel puțin. Noi creem mediul nostru și el ne influențează înapoi.

Am auzit despre asta de mai multe ori de la oameni care reușesc să obțină sucess. Pe mai multe planuri, nu doar financiar, succesul nu înseamnă să ai cât mai mult din punct de vedere material. Este și success spiritual. Cea mai bună definiție a succesului pe care am găsit-o este cea a lui Earn Nightingale.

Succesul înseamnă orice lucru pe care ți-l propui și reușești să-l obții.

Cu alte cuvinte, dacă dorința ta este să devii învățător/învățătoare și ai reușit să devii atunci ești un success. Oamenii de success sunt peste tot în jurul nostru. Sunt oamenii care au zâmbetul pe față. Sunt oamenii care au o familie frumoasă și sunt uniți. Aceștia sunt oameni de success, fiindcă și-au dorit copii și o familie unită.

Acum să fi atent doar ca nu cumva dorința ta să fie mai mică decât potențialul tău și să vină din frica de a ținti spre ceva mai mare. Mediocritatea se naște atunci când cineva imită pe altcineva pentru că “așa fac ceilalți”. Îți dai seama de o dorință că este a ta din momentul în care o vizualizezi și simți o emoție pozitivă puternică pentru ea.

Sursa imaginii este Wikimedia Commons, toate drepturile pentru ea le revin lor respectiv autorului.

Este bine să faci și ce face majoritatea, cu siguranță că este mult mai bine decât să nu faci nimic. Jordan B. Peterson, un psyholog american a spus în una din lecțiile lui că dacă nu ști ce vrei să faci apucă-te prin a obține lucrurile pe care le au marea majoritate.

Știu că în rândul tinerilor cea mai mare problemă este indecisivitatea și lipsa de orientare în ceea ce privește direcția vieții lor. “Ce-am să fac în viitor?“, “La ce sunt bun?” “Ce-ar trebui să fac?“. Începe prin a lucra spre a obține lucrurile pe care toată lumea ar trebui să le aibă. Un apartament, o mașină, eventual o diplomă.

Pe parcurs nu doar că ai să ai timp să te gândești mai bine la ce te atrage cu adevărat dar te vei descoperi și pe tine însuți pe parcurs. Altă parte bună este că vei avea ce să răspunzi când cineva te întreabă “Ce vrei să faci acum?“. Este natural să spui că vrei să lucrezi și să găsești o modalitate de a obține X sau Y.

Concluzie

Ca să nu lăsăm totul în mâinile memoriei și să uităm de obiectivele noastre este bine să ne facem un panou ce conține imagini cu lucrurile pe care vrem să le obținem. Panoul trebuie să stea la vedere, în camera noastră, ideal undeva unde să ne iasă în evidență cât mai des.

Panoul acesta este o bună sursă de motivație, ne ține concentrați pe direcția în care am pornit și ne demonstrează nouă înșine determinarea pe care o avem și faptul că ne dorim cu adevărat lucrurile care se află pe panou.

Arata-le prietenilor!