Pe măsură ce scriam celălalt articol dar și în general de ceva timp, mai nou mă observ având o stare profundă de pace cum n-am mai avut până acum. Nu este ceva ce am făcut să apară deodată ci ceva care în fiecare zi, ușor, ușor s-a intensificat în urma obiceiurilor mele (meditație, exerciții de respirație, o atitudine mentală potrivită, muzică relaxantă, oamenii cu care mă înconjor etc.)

Sunt convins că această pace nu este nimic în comparație cu stările profunde de liniște pe care le avea Isus sau Buddha dar acum știu că oricine, dacă dorește și face lucrurile care rezultă la această pace o poate obține indiferent de circumstanțele sale exterioare.

Ca să fiu un pic mai concret și să explic paragraful de deasupra am să spun că atunci când această pace se manifestă în mine la nivelul ei cel mai înalt toate lipsurile mele materiale (lucrurile pe care mi le doresc) dar și circumstanțele mele nu mă mai deranjează. (Citez, atunci când se manifestă fiindcă am și momentele mele când nu)

Sunt foarte setat pe modul, Vreau mai mulți bani și este foarte în regulă să vrei să ai mai mulți bani. Singurul mod de a avea bani e să ții dorești. Cei care spun că n-au nevoie de bani, sau pur și simplu nu-i vor niciodată n-au să-i aibă. Pe cine ai auzit tu spunând “Nu vreau bani, chiar și așa, nu știu cum fac dar contul meu bancar tot crește“. Sună absurd, nu?

În starea aceasta de pace, dispare sentimentul de nevoie care e atașat de bani. Sentimentul acela că ai nevoie de ei ca să fi fericit și mă bucur de pacea pe care o trăiesc concomitent îndreptându-mă spre obiectivele mele de a câștiga mai mulți bani. Dar din nou, fără să am nevoie de ei propriu zis. Și uite așa am ajuns și la următoarea realizare:

Nu este nimic în afara mea ce eu nu am deja.

BAM! Revoluție spirituală! Permite-mi să-ți explic. Vrei o vilă da? De ce vrei vila aia? Pentru că ai să-ți aduci prietenii și familia și ai să te distrezi. Ce face acțiunea asta? Te face să te simți bine. SIMȚI! Casa nu e destinația finală, este vehiculul care te duce la destinația finală, O STARE EMOȚIONALĂ! Acest concept nu este nou și practic am “reinventat roata” cum se spune. Acum însă înțeleg și la nivel emoțional nu doar la nivel intelectual că:

Emotii exprimate de oameni

Tot ceea ce ne dorim în această viață, toate experiențele după care râvnim nu le urmărim decât pentru un singur motiv. Anume că ne fac să ne simțim într-un anume fel. Având în vedere că sentimentele noastre sunt cauza unor reacții chimice la nivelul creierului asta înseamnă că tot ceea ce vreau să simt este deja în mine. Nu este ceva în exterior ce acționează în mod direct pe creier ci iluzia că dacă obțin “aia” sunt fericit, această iluzie declanșând reacția de fericire.

Și așa este, odată ce primești ce vrei ești fericit. Pe moment, dar odată ce te familiarizezi cu lucrul acela devii nefericit, fiindcă lucrul în sine nu te face fericit, gândul că odată ce ai lucrul ăla te-a făcut fericit. Așa că, de ce n-ai alege un sistem de gândire care te face să fii fericit, entuziasmat, energic tot timpul și să-ți urmărești obiectivele din această poziție?

Este absolut în regulă să mergi după lucruri materiale dacă asta vrei, oricine oferă valoare pieții merită, pe măsura contribuției lui, bani și ce nu, dar să nu depindă fericirea lui după obținerea acelui lucru. Să ai satisfacerea, nevoile tale emoționale satisfăcute din interior. Cum era un vers dintr-o melodie de a lui Grasu XXL “Oamenii trebuie să înceteze să asocieze succesul cu fericirea”

Pace!

Dragilor, cam asta este, am scris un articol puțintel mai scurt dar nu are rost să lungesc idea mai mult de atât. Sunt sigur că ai înțeles. Idea în sine merită contemplată în continoare, să te gândești la ea și să vezi cum se aplică în viața ta. Pentru mine, scriind idea aici este felul meu prin care o contemplez. Ai grijă de tine, și să ne auzim cu bine, toate cele bune și până data viitoare! Pace!

Arata-le prietenilor!