Salutare! Bine te-am regăsit ce mai faci? Ce mai spune cățelul? Ai cățel nu? Nu? Astăzi n-am să vorbesc despre nimic particular ci am să-mi înșir câteva gânduri care îmi vin pe moment fiindcă am fost prea leneș (ocupat) ca să scriu în cursul săptămânii iar acum încerc să mă scot. Ceva trebuie să postez nu?

Apoi, e bine așa, n-am mai postat nimic în discuții libere de ceva timp și văd că deja am scris un paragraf “gros” și m-am și apucat de al 2-lea fără să mă opresc ca drept dovadă că așa s-au aliniat planetele și sunt menit ca astăzi să scriu în categoria discuțiilor libere.

Planurile pe astăzi.

În momentul de față mă aflu într-un local drăguț care mi-a atras atenția de mai multe ori dar nu l-am vizitat. De ieri mi-am propus că astăzi am să vin aici și am să scriu. Îmi place deja vibe-ul și îmi propun să mai frecventez. Acum stau singur la o masă, beau o apă plată și scriu pe blog.

Drăguț nu? Acum ia să vedem. Ce pot să mai spun ca să pot să ajung la 1.000 de cuvinte. Ha! Ha! După ce termin de scris pe blog, achit apa pe care am luat-o și merg acasă să-mi las laptopul și să mănânc. După ce termin asta de făcut am să merg la un amic acasă să purtăm niște discuții interesante.

Care-i problema lor?

Deci serios, nu pot să intru pe blog o dată fără să văd că cineva a încercat să-mi acceseze blogul fraudulent. Fraudulent? E cuvântul potrivit? Forțat. Care-i problema lor? Nu e ca și cum ar avea de câștigat ceva material din asta. Mai ales că mi-am sporit și mai tare securitatea acum două săptămâni. E o pierdere de vreme pentru ei, mai bine se apucă de propriul blog.

Mai sunt niște măsuri pe care pot să le iau, dar nu are rost, fiindcă văd imediat că sunt amatori. Ca să-ți fac o impresie a nivelului de securitate pe care l-am adoptat imaginează-ți o clădire cu 10 etaje. Această clădire îmi aparține, toate etajele sunt legate între ele cu o singură ușă de metal încuiată bine. Ei…n-au deschis nici ușa de la primul etaj. Deci n-are rost să iau mai multe măsuri pentru că momentan nu sunt decât niște gâze care îmi bâzâie pe la geam.

M-am certat cu cel mai bun amic al meu.

Hai să băgăm un pic de drama pe blog, asta mai lipsea, o să-mi crească vizitele lunare ca rating-ul la T.V. că doar asta se vinde cel mai bine nu? Glumesc, știu că tu ești mai bun de atât.

Acum pe bune, zilele trecute mi-am sunat tovarășul să-i cer o favoare, respectiv să trimită o invitație prin email cuiva bla bla bla detalii tehnice. Nu mi-a spus nu dar vedeam că nu vroia, și i-am zis “Dacă nu vrei spune-mi că nu vrei că nu mă supăr.” Mi-a spus că nu vrea și i-am spus ok.

Pe lângă asta a adăugat “De ce mă suni numai când ai nevoie de ceva?”, “Pe bune?” zic. Cum că în ultima vreme nu-l mai sun că nu mă interesează bla bla, ceea ce e total fals, fiindcă chiar cu o seară înainte l-am întrebat ce mai face, hai să jucăm un joc online “nu că mă pun la somn”, la ora 9:00…

Mă rog, cu alte câteva zile înainte l-am contactat și am și vorbit voce pe internet l-am întrebat ce mai face, i-am zis că merg la sală, că scriu pe blog, lucrez 8 ore câteodată mai mult, meditez o oră jumătate pe zi (30min de 3 ori pe zi), citesc și pe deasupra mai am și evenimente ca du-te la medicul de familie și fă nu știu ce, plătește asigurarea medicală, du-te scoate bani plătește chiria etc. treburi cotidiene.

Sunt ocupat. Nu, că eu nu sunt tovarăș, că eu îl sun numai când am nevoie de ceva. “Bă! Stai un pic” și i-am reamintit de un moment când, și-a făcut niște schimbări prin viață să zicem și nu m-a sunat 3 luni, nici un semn, eu mi-am zis “Bă, bravo lui, a trecut la următorul nivel, dacă asta înseamnaă să mă lase în spate că o să-i fie mai bine mă bucur pentru el”. A reluat ulterior contactul cu mine când a început să-i meargă prost. Nu finainciar, ci să spunem interior. Eu sunt serios și mie poți să vi să-mi spui ce te apasă pe suflet, tratez probleme mai profunde nu doar că ți s-a stricat mașina. Continuăm…

Chiar nu mă doare în cot că a fost acea perioadă, nu i-am reamintit să-i scot ochii, i-am reaminti ca să-i arăt ce înseamnă cu adevărat să nu mai vrei să vorbești cu cineva. El mi-a spus că “Nu-i un argument bun.” Ah da? I-am zis “IPOCRITULE” și l-am șters din lista tuturor canalelor de comunicare. Skype, Slack, Facebook și ce nu? Să-ți arăt cum sunt când nu vreau să vorbesc cu tine. Ca să ai un pic cu ce să compari.

Oricine poate fi nervos – asta e ușor, dar să fie nervos pe persoana potrivită, cât trebuie, la momentul potrivit pentru motivul care trebuie, într-un mod corect – asta nu este în puterea oricui și nu este ușor

Aristotel (Filozof grec din vremea antică)

Emoțiile negative își au rostul, frica de exemplu prezervă viața în fața pericolului. La fel și furia, își are rostul ei. Jordan Peterson, un Dr. psiholog și psihiatru American spune că “uneori trebuie să-ți arăți colții, nu ca să faci rău, dar ca să le arăți celorlalți că-i ai”. Eu nu tolerez ipocrizia. Nu suport oamenii care arată cu degetul la așchia din ochii mei când ar trebui să se uite la bușteanul din fața lor.

N-am să dau o lecție prea bună, dar în contextul vieții mele Jordan Peterson a avut dreptate, au fost momente când a trebuit să strig ca să arăt că pot să strig, să dau un pun ca să arăt că pot să dau cu pumnul, să insult ca să arăt că pot și eu insulta, să rănesc ca să arăt că pot fi și eu periculos. Oricât de mult îmi displac uneltele acestea, că asta sunt, niște unelte, am fost nevoit să le folosesc ca să transit un mesaj, anume că ai de furcă dacă-ți găsești de lucru cu mine.

Gata cu trivialitățile, înapoi la treabă

Și uite așa am ajuns la peste 1.000 de cuvinte, conform targetului meu, mi-am făcut treaba. O singură dată nu am postat într-o săptămână la aproape un an de când scriu și mi-a părut rău. Am de gând ca aceea să fie singura dată. Scriu și postez, orice ar fi.

Începe o nouă săptămână, ne punem înapoi pe treabă, visele nu se realizează singure. Ha! Ha! Ca și la sală, mă întâlnesc cu un nou amic “Ce faci?” mă întreabă “La treabă, bicepșii nu cresc în copaci.”, “Așa este” răspunde el “Aici se cresc.” făcând referire la sală. Abia aștept să merg iar la sală. O săptămână productivă îți doresc!

Arata-le prietenilor!