Sunt foarte atent la ce muzică ascult. Am ascultat de toate, de la A la Z și sunt chiar mândru de asta, de vastele mele cunoștințe muzicale. Nu îneapărat în istoria muzicii sau ce-a făcut trupa respectivă și drama lor chiar dacă știu și un pic din asta ci faptul că am ajuns la un punct în care dacă te văd ascultând muzică și te întreb ce gen “French Hip-Hop”, eu sunt “Ah da îți recomand o trupă faină, ascultă Saian Supa Crew, melodia Polis în special.” (Da, asta chiar e o trupă și o piesă de la ei)

De când mă știu, muzica a avut o influență foarte mare asupra mea și mi-a plăcut mereu să ascult. Chiar și acum ascult muzică, în timp ce scriu articolul. Da, desigur, toată lumea ascultă muzică, că, merge, că dă bine pe fundal dar la mine, nu știu cum să-ți spun, ascult zilnic. În același timp dacă se întâmplă o zi, două sau trei să nu ascult nu se întâmplă nimic. Adică nu intru în sevraj Ha! Ha! De ceva timp totuși o ascult pentru a mă modela, mental ca individ, da…am ajuns și plăcerile să le transform în acte de dezvoltare-personală Ha! Ha!și aici și vroiam să ajung.

Acord mare atenție la ce ascult

Mai demult nu, dacă-mi plăcea ascultam. Ți-am spus că am ascultat de toate, am ascultat manele (da recunosc, dar nu prea mult, doar Dani Mocanu să fiu sincer) până și toate tipurile de Metal, am ascultat ceva ce se numește French Core, asta e DUB Step pe cocaină (metaforic…sau? Ha! ha!). Muzica a fost un teren foarte vast și interesant de descoperit.

Acum chiar stau și mă întreb, “Why the f*** did I listen to this?” de ce naiba am ascultat genul ăsta Ha! Ha! Uite și o poză faină. Mi-ar fi plăcut să fi fost genul să fac mai multe poze că aș fi avut ce arăta dar din puținele ce am, uite ceva interesant de când aveam 17 ani. Asta ca să-ți arăt că muzica influențează felul în care te simți, gândești și în consecintă începi să reflectezi în exterior starea ta interioară.

Muzica influențează frecvențele creierului și în consecință corpul, starea pe care o avem, felul în care ne simțim. Muzica pe care o ascultam mă făcea foarte anxios, inclusiv Hip-Hop-ul, aparte că mesajele sunt negative, exemplu “Cheloo – Tot ce e frumos tre’ să dispară”, titlul spune totul despre melodie, vibrațiile, adică notele muzicale, fizic asta și sunt, vibrații, sunt negative.

Îți dai seama după felul în care te fac să te simți. După ce asculți Rock o oră crezi că simți iubire? Pace? Deși sunt și melodii rock care pot produce stări mai frumoase, ideea în esență este că sunt atent 1. la ce mesaj transmite versurile și 2. ce vibrație are melodia.

Este un gen muzical numit Lo-Fi care îmi place foarte mult, extrem de mult ba chiar, dar nu-l mai ascult fiindcă în mare parte mă face să mă simt melancolic, îmi încetinește ritmul și-mi coboară nivelurile de energie.

Alt gen de muzică care îmi place este Synthwave-ul, dar din nou, nu ascult fiindcă acest gen mă agită.

E ușor să fim înclinați să spunem “Ah, dar pot să ascult fără să mă influențeze.” Mult noroc. Spune-i asta subconștientului tău. El absoarbe ca un burete.

Chiar astăzi m-am întins în pat și-l ascultam Tony Robbins, am adormit și telefonul a continuat să redea audio-bookul. Și ce să vezi? Visam că eram într-un costum negru la un seminar unde îl auzeam pe Tony cum vorbește perfect cuvânt cu cuvânt ce se reda din telefon.

Când m-am trezit m-am gândit “Vreau îneapărat să-mi un mp3 că ține bateria mai mult și o pereche de căști speciale pentru somn să ascult programe în timpul somnului.”

Știam că sunt oameni care fac deja asta fiindcă subconștientul este atent și când dormi, dar vezi? Știutul și cu practica sunt 2 lucruri diferite. Am să mă pun să învăț și să mă re-programez și în timpul somnului, eficientizăm și somnul! Ha! Ha!

Muzica cu care mă delectez acum

Pian, muzică clasică, muzică de meditație cu flaut, sunete din natură și lucruri asemănătoare. Muzică celtică uneori dar 90% din ce ascult este muzică la pain. Am găsit un canal de YouTube cu un post Live și ascult RelaxPiano de dimineață până seara.

Merge foarte bine pe orice, ascult când lucrez, când fac curat, când fac de mâncare, și de obicei cântă ca muzică de fundal în cameră la mine. Pățesc să vin de afară, să fiu mai agitat/alert, când dau drumul la muzica asta simt cum efectiv mi se schimbă ritmul respirației și mi se liniștește inima INSTANT. Cred că s-a format și o ancoră emoțională și asociez muzica asta cu starea de calm din cauză că am ascultat zeci și zeci de ore încontinuu.

Conspirația muzicii

Știai că este o conspirație cum că standardul acordării instrumentelor mai demult era 440 Hz și că în al 2-lea război mondial a fost schimbat în 432 Hz de către Elite și că Naziștii și că Chakre și alte treburi?

440 Hz este folosit în muzica clasică și 432 Hz este standardul pe care îl auzi tu astăzi la radio în mașină. 432 Hz s-ar presupune că te face mai agitat, stresat și asta face lucrurile mai dificil să fi prezent, lucid, coerent și limpede la minte. Ști ce cred pesonal? O aberație, ai grijă ce citești pe internet și verifică-ți mereu sursele.

Deși sunt de acord că diferențele de Hz au o influență psihologică este una foarte mică, de la 440 la 432 sunt 8 Hz, și dacă e mai jos, presupun că e mai bine din același motiv pentru care ești mai relaxat când intri din starea Beta în Alfa iar asta presupune coborârea frecvenței. De ce ți-am spus toate astea? Pentru că are de a face cu efectele muzicii asupra psihicului.

Vizitează aici dacă vrei să afli mai multe despre așa zisa conspirație.

Tranziția de la un gen la altul

Să nu crezi că m-am trezit într-o dimineață și am spus “Ști ceva? Gata! Mă rad în cap și mă fac călugăr budist.” Nu, schimbarea aceasta de la genurile de muzică mai alerte la cele mai Zen s-a întâmplat în timp. Știu foarte bine ce înseamnă să fi ancorat într-un gen de muzică. Îți recomand totuși treptat să asculți muzică cât mai pozitivă care îți dă o dispoziție cât mai bună. Don’t worry be happy! 🙂

Arata-le prietenilor!