Salutări și bine ai revenit! Astăzi am să vorbesc despre o unealtă ce mă ajută să fiu mai organizat. Este vorba despre Google Calendar, o aplicație gratuită ce o poate folosi oricine are un cont de Gmail.

Aceasta îți permite să setezi evenimente și mementouri ca zilele onomastice ale celor apropiași, întâlniri, programări și orice altceva care ar presupune ca tu să trebuiască să-ți amintești la o dată și o oră anume ca este ceva ce ai de făcut.

Te-ai săturat să scrii notițe cu programări importante ca vizitele la dentist pe bucățele de hârtie iar apoi să le pierzi? Ai multe evenimente care se întâmplă într-o lună și nu reușești să le ții minte pe toate?

Google Calendar este soluția gratuită pentru oricine are un cont, de asemenea gratuit, de Gmail. Telefoanele Android vin deja cu aplicația preinstalată iar dacă nu o ai, bineînțeles o poți descărca gratuit direct din magazinul cu aplicații.

Memento = 1. Semn distinctiv, însemnare, notă care reamintește ceva; p. ext. aducere-aminte. 2. Mic carnet de buzunar în care se fac însemnări pentru a reaminti o dată, un nume, o problemă etc. 

dexonline.ro

Cum Funcționează Și Care este Idea?

Nu știu dacă ai ținut vreodată o agendă în care ți-ai luat notițe, eu personal n-am avut dar știu că îmi notam toate programările fie pe o foaie ce o țineam pe lângă birou, fie un caiet, fie într-un document pe laptop.

Din păcate notițele le mai pierdeam și dacă nu le pierdeam uitam să le onorez dacă nu erau mereu fix în fața mea. Din fericire acum nu doar că le am la un loc dar și sunt notificat direct pe telefon când se apropie vreun eveniment sau este timpul să mă pregătesc să fiu undeva.

Așa arată calendarul meu pe luna Decembrie a anului trecut.

Poți crea evenimente prin două modalități. Direct de pe telefonul tău sau de pe calculator. Calendarul de pe calculator se sincronizează în timp real cu cel de pe telefon adică instantaneu.

Atât pe telefon cât și pe calculator, modalitatea de a crea un eveniment sau mementouri este foarte simplă. Ai calendarul în față, selectezi ziua în care vrei să adaugi evenimentul și ți se afișează orele. Selectezi ora la care se întâmplă, adaugi numele și eventual alte detalii de interes apoi salvezi.

Deasupra se vede cum arată crearea unui memento pe calculator dar și pe mobil. Acum am să-ți arăt cum arată crearea unui eveniment. Evenimentul este un pic mai complex oferind mai multe setări cu posibilități.

Alt lucru ce este foarte util la eveniment este că dacă ai amici care folosesc Google Calendar, poți să-i inviți la evenimentul tău. Imaginează-ți că ai 3 colegi de clasă, toți aveți Google Calendar și împreună aveți de făcut un proiect pentru școală.

Unul din voi crează evenimentul de a vă întâlni într-o duminică la o oră într-o cafenea pentru a discuta proiectul. Îi adaugă pe ceilalți la eveniment iar ei primesc notificări prin e-mail cu opțiunea de a selecta “Da”, “Nu”, “Poate” sau alte notițe. Dacă acceptă, evenimentul va apărea și pe calendarul lor și vor fi notificați fără să mai trebuiască să facă ceva.

Poți crea evenimente pentru orice, a merge la film, a ieși în oraș și ce nu? După cum vezi în ultima imagine, foloseam Google Calendar pentru a stabili ședințe cu clienții. Primeam amândoi notificări prin e-mail. Iar când era timpul să discutăm eram anunțați.

Google Calendar poate fi folosit și mai amplu de atât. De exemplu pe lângă evenimente poți crea liste. Jos ai un exemplu cu evenimentul de a merge la supermarket iar în dreapta lista cu cumpărături.

Google Calendar poate avea mai multe integrări și funcții, până și stabilirea obiectivelor. N-am să merg mai departe de atât însă fiindcă eu îl folosesc doar pentru evenimente și mementouri, ți-am dat de înțeles însă că este foarte capabil. Foarte probabil deja pe telefonul tău.

Când este timpul să onorezi un eveniment sau un memeto primești o notificare pe telefon. Dacă ești la calculator și folosești Chrome ai să primești o notificare și pe desktoop.

Pentru Cine Se Potrivește Aplicația?

Pentru oricine are dificultate în a se organiza și a ține pasul cu programările. Este foarte simplu de folosit și odată ce-ai folosit-o de câteva ori îți intră în obișnuință.

De Google Calendar știu de o ho hooo! Am aflat de el de la un canal de YouTube numit The Art Of Manliness (Arta Bărbăției). Am să atașez video-ul aici poate te interesează.

Acum Ești Maestrul Planificărilor

Iată o modalitate simplă și gratuită de a-ți lista obligațiile lunare. Nu te baza pe idea de a ține minte totul din cap. Ai văzut cât de bine funcționează asta. Dacă te obișnuiești să folosești Google Calendar ai să devii maestrul planificărilor și programărilor, ai să fii mereu la timp acolo unde trebuie să fii. Punct! Te-am salutat! Pe data viitoare!

Arata-le prietenilor!