Salut! Cât de mult te gândești la viitor? Dar la trecut? Nu știu tu, dar eu sunt în permanență cu mintea în altă parte. Acesta nu e îneapărat un lucru bun.

Din observație, mi-a venit la cunoștință faptul că marea majoritatea planurilor mele nu se adeveresc sau devin irelevante. Fie fiindcă nu reușesc să mențin ritmul cu schimbările necesare fie mi se schimbă împrejurimile.

Nu-mi amintesc vreodată să-mi fi planificat ceva și să ajung acolo și să fie totul exact cum mi-am imaginat. Sunt mai mult ca sigur că și tu ai viziunile tale. Adică te vezi făcând lucrurile într-un anumit fel și îți spui “În ritmul ăsta peste 2 ani am să fiu acolo“. Când ajungi au să fie mereu variații, obții ce vrei dar nu cum te așteptai.

Fie îți pierzi job-ul, fie ți se strică aia, fie te muți acolo. Am decis ca de acum să ma concentrez pe ce pot și trebuie să fac chiar ACUM! și să construiesc pe baza rezultatelor pe care le primesc ca urmare.

De unde vin concluziile astea?

M-am pornit ieri spre dentist pentru a-mi ajuta aparatul dentar ca în fiecare lună. Odată cu asta mi-am propus să mai fac încă trei lucruri pe lângă. Să dau o vizită pe la biroul actualului furnizor de curent, să-mi repar telefonul și să mă tund.

Am plecat cu deajuns timp la dispoziție. Am ajuns la birourile furnizorului de curent unde am descoperi o coadă prea mare ca să stau deoarece aveam să pierd programarea la stomatolog.

Apoi am mers să caut un service de telefoane recomandat de un coleg de servici. Ajuns acolo…închis. Am plecat să caut altul, m-am învârtit până am găsit unul. Am primit un diagnostic rapid pe care nu eram dispus să-l plătesc momentan.

Era târziu, trebuia să mă pornesc spre dentist. Așa am și făcut, am ajuns acolo la timp. Ahhh…ador să ajung la timp, e fixația mea. Denotă respect și e un atribut la care am lucrat mult să mi-l asum. Mai demult întârziam și câte o oră sau nu ajungeam deloc. În fine…

După ce-am ieșit de la dentist, la sfârșitul zilei m-am simțit satisfăcut chiar dacă n-am reușit să-mi fac toate lucrurile propuse. În schimb am făcut tot ce-am putut să fac. Pe lângă asta am adunat informații.

Acum știu cum să abordez treburile a 2-a oară. Chiar dacă nu mi le-am rezolvat, sunt mai pregătit, știu ce mă așteaptă și mi-am ajustat planul.

Concluzia finală este să nu mă mai încarc prea mult cu gânduri la viitor și să gândesc mai mult în prezent. Dacă plec prea departe în viitor devin stătător și nu mai traiesc momentul. Nici în trecut nu e bine să stai prea mult că se întâmplă același lucru.

Dirijează-ți gândurile, îndreaptă-ți cârma și pânzele către insula prezentului pentru a descoperi comorile deja disponibile.

Deasemeni ar fi o abordare bună dacă nu știi ce vrei să faci pe viitor. Adică este posibil să nu ai un plan sau o direcție. Stresul că nu ști ce vrei să faci este copleșitor. Dacă e cazul atunci acum e cel mai bun moment de a fi prezent.

Concentrează-te asupra a ce ar fi bine să faci acum. Fi atent la ce mănânci, fă-ți niște obiceiuri noi și sănătoase. Fă curat în lucrurile pe care deja le ai.

Bate și ți se va deschide…

Este bine să fi activ să te gândești la viitor punându-ți întrebări ca “Ce vreau să fac pe viitor?“, “Îmi doresc o carieră?“, “Care sunt valorile mele și ce-ar trebui să fac ca să le aplic?” numai așa poți găsi răspunsuri dar concomitent fii prezent și ocupă-te de lucrurile imediate. Fi activ.

Când să mă gândesc la viitor?

Cele mai bune momente de a mă gândi la viitor îl găsesc seara. Ști momentul ăla când ști că e timpul să te bagi în pat dar n-ai chef și preferi să te uiți la un serial. Ști că dacă te pui în pat adormi greu și te învărți pe o parte și pe alta.

Este un canal pe YouTube numit School of Life și are un video despre Insomnie în care spune că motivul pentru care nu reușești să adormi este fiindcă mintea are în sfărșit ocazia să-ți spună ceva ce trebuie să adresezi de mult timp.

Ei bine eu ador să mă pun seara cu capul pe pernă să mă uit pe tavan. Atunci am ocazia să port o discuție serioasă cu mine și îmi vin cele mai bune idei. Am avut momente când m-am întins în pat nesigur pe mine și am adormit entuziasmat!

Fain este că acum mă pun la somn și adorm foarte rapid. Știu ce am de gând să fac mâine. Merg la lucru ca să ajung acolo…mă întorc și fac asta ca să-mi iasă aia, învăț ca să pot să-mi ating obiectivele. Am vorbit obscur dar fi liniștit, ai să afli depre ce vorbesc când o să fie gata.

Imagine: Vorbește despre lucrurile care le-ai făcut nu despre lucrurile care vrei să le faci. Regulă de aur!

Concluzie

Nu te gândi prea mult la viitor și amintește-ți să trăiești prezentul. Vezi ce poți face acum în momentul acesta. E bine să ai o schiță abstractă spre direcția în care te îndrepți dar nu încerca să anticipezi fiecare pas. Toate cele bune!

Arata-le prietenilor!