Chiar dinainte să mă mut în Suceava, recent, marea majoritatea timpului mă trezesc la ora 6 dimineața. Așa vreau și așa mi-am propus. Din mai multe motive fac asta și așa am descoperit întâmplător un mare avantaj.

Anume că acest lucru îmi oferă nişte timp liber. Foarte mult timp defapt. Timp magnific la niște ore în care lumea doarme și este foarte multă liniște. Dintre toate activitățile pe care pot să le fac mi-am ales să ascult speakeri motivaționali.

Motivul este destul de evident. Mă face să mă simt bine, mă încarcă de energie și dă un alt ton zilei pe care urmează să o am. Abordez altfel circumstanțele în care mă aflu și mă concentrez pe imaginea de ansamblu, pe tabloul cel mare la care lucrez să mi-l pictez.

Am conștientizat unul din cele mai elementare lucruri în viață!

Am mai spus odată și o mai spun odată, anume că nu mă simt complet. Este ceva ce lipsește, mereu m-am simțit așa. De când mă știu. Mereu a fost un gol, mereu ceva n-a fost suficient. Suspiciunea mea este că a fost cauzată de trecut și de educație.

Niciodată n-am fost deajuns și ceea ce este nu a fost destul. Acum nu mai contează care este cauza. Ascultam mai demult un învățător spiritual pe nume Eckhart Toole și el a spus “Ești lovit de o săgeată în picior, care este cel mai important lucru acum!? Să afli cine a tras cu arcul sau să scoți săgeata din picior?”. Eu cred că săgeata este preocuparea principală.

Am spus într-un articol precedent într-un paragraf că sunt conștient de acest gol și că cel mai nobil lucru pe care pot să-l fac este să-l umplu cu realizări. Cu siguranță că este mai bine să-l umpli cu realizări decăt cu alcool sau să-i faci pe ceilalți să sufere fiindcă din păcate, dacă îi faci pe ceilalți să sufere te simți mai bine, temporar. Ca și alcoolul.

După ce trece efectul, ce faci? Bei iar. Nu numi că oamenii care trăiesc astfel cauzează probleme. Dar își și cauzează probleme singuri. Merge o dată de două ori. Dar la un momendat…supără pe cine nu trebuie. Cred că înțelegi ce spun. Ai văzut-o și cu ochii tăi până acum probabil. Oricum, nu despre asta este vorba.

Vreau să spun că nici realizările nu sunt rețeta fericirii și dacă nu ești fericit în prezent n-ai să fi fericit nici când ajungi acolo fiindcă odată ce ai ajuns  acolo unde îți doreai să ajungi ai să te proiectezi iar în viitor și ai să vrei următorul lucru.

De câteva zile încoace nu mă simt splendid. Lucrez un job care mănâncă o grămadă de timp. Când ajung acasă lucrez la alte lucruri. Pe deasupra sunt nemulțumit că nu fac atât de multe lucruri pe care aș dori să fac iar toată treaba asta mă supără. Nu este deajuns! îmi zic. Vreau să fac și mai mult! Știu că ar trebui să fac mai mult. Iar asta mă lasă extenuat uneori. Fizic și mental.

Ce-am ascultat în această dimineață?

Îmi face foarte mare plăcere să ascult programe de dezvoltare personală și speakeri motivaționali. Jim Rohn este un personaj care se încadrează în ambele categorii. Cam asta ascult în fiecare dimineață imediat cum mă trezesc.

Chiar și pe el l-am auzit spunând lucruri ca “Dacă nu ești fericit făcând exact ceea ce faci acum nu te aștepta să fii fericit pentru mult timp când ajungi acolo. Fii fericit acum, bucură-te de călătorie nu numai de destinație.”.

Azi dimineață după ce l-am ascultat o jumătate de oră pe Jim Rohn am văzut la sugestii un video cu Eckhart Toole. Nu sunt în modul “spiritualitate” dar am fost înclinat să-l ascult și a fost o alegere bună. Am auzit ceva de la el ce a rezonat perfect cu mine și anume…

“…opusul fericirii se manifestă sub mai multe forme, unele dintre forme ar fi sentimentul de lipsă, sentimentul de goliciune, sentimentul că nu meriți sau că nu ești bun așa cum ești…”

Lecția nu presupune că nu trebuie să ne dezvoltăm, ci să fim fericiți acum, în prezent și să facem lucrurile pe care dorim să le facem din această poziție, din acest mod de a fi.

Sunt oameni care sunt foarte fericiți, trăiesc momentul dar sunt complet faliți și trăiesc de la o lună la alta. Sunt oameni care domină afacerile și experți în ceea ce fac, dar uită să se relaxeze și să investească la starea lor de bine.

Este absolut în regulă să aspirăm și să ne îndeplinim obiectivele dar s-o facem din plăcere nu din suferință și speranța că după ce ajungem acolo vom fi în sfârșit fericiți. Fericirea a.k.a pacea interioară, starea de bine, este un domeniu în sine și lucrăm la ea la fel cum am lucra mușchii la sala de forță.

Ce înseamnă învățător spiritual pentru mine?

Un învățător spiritual pentru mine e o persoană care a ajuns să înțeleagă cum funcționează anumite mecanisme mentale cum ar fi suferința și fericirea. Este deasemenea conștient și deține informații asupra altor concepte cum ar fi timpul, dragostea, viața și moartea, asta ca să dau doar câteva exemple.

Un învățător spiritual, când spune că se ocupă de suflet el încearcă să vindece emoțiile. În nici un caz nu-ți va spune că știe ce se află dincolo de moarte sau că vede lucruri pe care alții nu le văd și materialismul este rău sau alte lecții de moralitate despre cum ar trebui sau nu ar trebui să trăiască cineva viața.

Concluzie

Finanțele/cariera, sunt un aspect, iar fericirea sau cum se mai poate spune, treburile sufletești sunt un alt aspect. Separate, se influențează una pe alta dar dacă te concentrezi doar pe una nu o dezvolți și pe cealaltă.

Este de dorit să-ți faci planuri pentru viitor și să lucrezi la ele dar e bine să ne mai amintim și să îngrijim de starea noastră interioară. Mi-am neglijat starea de bine până acum și nu știam să explic de ce simțeam în felul în care o făceam.

Acum toate piesele au fost așezate. Să investim în emoțiile noastre e la fel de important ca investiția în mintea, corpul și cariera noastră. Realizările adaugă fericirii dar nu sunt sursa ei. Sursa vine din felul în care gândim, felul în care privim viața, felul în care ne tratăm pe noi înșine și pe ceilalți.

Arata-le prietenilor!