Tu Esti Suma Celor 5 Oameni cu Care te Inconjori

Nu-i ușor să deții un blog. Am aproape jumătate de an de când scriu. Se simte de parcă am început săptămâna trecută. În orice caz. Am început să văd dificultățile care apar pe drum. Necesită muncă, disciplină și creativitate.

Avantajul meu este că motivul pentru scriu este din plăcere și dorința de a comunica deci este o activiate intrinsecă. Urmăresc felul în care mă face să mă simt nu rezultatele. Chiar și așa cea mai dificilă parte este creativitatea.

A veni cu subiecte noi zilnic și a transpune idei este partea cea mai dificilă. Am auzit de ceva ce se numește “blocajul scriitorului”, momentul în care te pui să scrii și efectiv nu poți scrie. Aparent este adevărat, doar că eu trec peste asta în mod natural. Fiindcă nu depind de rezultate nu-mi pasă dacă greșesc.

Mă pun să scriu și încep cu primul lucru care îmi vine în minte. Uneori însă nu-mi apar cuvintele. Mă ridic, îmi fac un ceai și revin. Deobicei cum am pus mâna pe tastatură instant îmi vine inspirația.

Nu mă stresez fiindcă nu mă simt forțat, nu sunt forțat. Nu depinde plata facturilor și masa de a scrie deci n-am de ce să vreau să forțez lucrurile. Acum mă gândesc că e greu să fii scriitor și cariera ta să depindă de următorul lucru pe care îl scrii.

Recunosc că uneori scriu lucruri care nu mă impresionează și aș vrea să scriu conținut mai bun. Totuși așa capăt experiență și așa mențin cursul pe care l-am pornit iar uneori scriu niște lucruri pe care atunci când le recitesc mă face să mă simt ca un blogger adevărat “Îmi place! ce-am scris!“.

Ce fac în momentul de față…

M-am mutat și m-am instalat bine în noul apartament. Deocamdată sunt preocupat cu 3 activități majore. Serviciul, un proiect la care lucrez în timpul liber și blogul.

Proiectul este o investiție de resurse pe o perioadă determinată, având ca scop realizarea unui obiectiv sau a unui set de obiective precise.

Abia aștept să termin proiectul și să-ți spun despre ce este vorba. În mare parte vorbesc despre lucruri abia după ce le-am făcut. Mi-am atins unul din obiective, ști care? Nu, nu faptul că m-am mutat în Suceava :D, am să vorbesc despre asta mai mult la următorul update al blogului.

 Toamna

Ne-a bătut la ușă și am deschis! Este Toamna, bine ai venit, intră, bea un ceai cu mine. Este destul de frig afară. Copacilor le cad frunzele aurii, vezi din ce în ce mai rar tricouri și pantaloni scurți iar ploile sunt din ce în ce mai dese.

Nu am vreun anotimp favorit. Dar dacă ar fi să aleg unul aș spune vara. Am auzit că vara o alege persoanele optimiste și pline de viață iar iarna persoanele mai melancolice. Nu știu ce să zic, nu am găsit nici o bază științifică pentru asta.

Iarna intradevăr este un sezon mai trist și avem tendința să fim mai…ei bine, triști. Se întunecă mai repede și soarele se vede mai puțin. Vitamina D, pe care o luăm în proporție de 1.000% din Soare joacă un rol în sintetizarea serotoninei.

Fiind mai puțin soare corpul produce mai puțină serotonină iar în consecință suntem mai predispuși la stările de tristețe. Vestea bună este că facultățile mentale sunt înbunătățite. Mintea gândește mai bine “la rece”.

Se încheie anul

Mâine este 1 Octombrie. Mai sunt 3 luni până în Decembrie. Din partea mea iarna este bine primită. Este un anotimp frumos ce are atmosfera lui magică. Am făcut în mare parte tot ce mi-am propus. Am să sărbătoresc pe merit în Decembrie.

Oricum, mai sunt 3 luni, în 3 luni se pot face multe dar în mare parte am să închei. am să trag linie, am să fac inventarul și am să mă decid cum procedez mai departe. Împrejurimile sunt puțin schimbate. Sunt în Suceava și sunt mai multe lucruri pe care aș putea să le fac.

Din toate lucrurile cele pe care am să le fac cu certitudine vor fi sportul și să devin mai activ social. Demograficul de aici este favorabil pentru a găsi oameni care au aceleași interese ca și mine. Sunt atâtea grupuri și evenimente.

Începe vânătoarea de seminare

Pe data de 17 voi fi plecat la unul din aceste evenimente. Este vorba despre un seminar gratuit în care speaker-ul va fi Lorand Soares.

Lorand este unul, poate chiar cel mai cunoscut speaker din domeniul afacerilor. El vorbește despre vânzări, gestiune, ce înseamnă să fi lider în afaceri și cum să conduci un business.

Prima dată când am auzit de el a fost acum 2 ani. Mă uitam la secțiunea de dezvoltare-personală într-o librărie din Suceava și am găsit acolo un DVD de al lui în care părea că vorbește despre niște lucruri foarte interesante.

Mi-am luat o notiță pe telefon și mi-am propus să aflu mai multe despre el dar n-am mai făcut-o. Nu a fost o prioritate. Ei fine acum am s-o fac și în cel mai bun mod posibil. Am să aud ce are de spus Live!

Un alt seminar la care vreau să particip este al lui Andy Szekely (se pronunță Sechii, și mie mi-a fost greu să citesc numele de familie, și mai greu să-l pronunț). El este cunoscut ca unul din liderii domeniului în dezvoltare-personală din România.

Ști ce e cel mai tare? Că s-a născut și este din Rădăuți! Unul din liderii din domeniul dezvoltării-personale. Lumea spune că el este numărul 1 dar eu cred că este relativ. El, personal a spus într-un interviu că este întradevăr bun dar nu se consideră așa.

A fost întrebat “Ești deacord când spun oamenii că ești cel mai bun din domeniul dezvoltării-personale din România?“, el a răspuns “Eu cred că sunt unicat. Am stilul meu. Dar nu mă consider cel mai bun.” nu chiar cuvânt cu cuvânt deci te invit să asculți și tu.

Oricum nu se proclamă a fi cel mai bun chiar dacă lumea spune și crede asta despre el. Doar prin răspunsul acesta mie personal mi-a câștigat foarte mult respectul.

Încheiere

În încheiere am să spun că vreau să particip la astfel de seminare de acum încolo și cât mai des deoarece vreau să vorbesc cu oamenii de acolo și să-mi fac cunoștințe noi. Vreau să mă înconjor cu cât mai mulți oameni care gândesc ca mine, sunt optimiști, plini de energie și cred că se poate!

Tu ești suma celor 5 oameni cu care te înconjori.

Apoi, imersificândumă în felul acesta în comunitatea dezvoltării personale din România nu numai că-mi fac prieteni noi și dobândesc cunoștințe relevante cu piața din România dar am să te ajut și pe tine făcându-ți recomandări care îți sunt foarte accesibile. Adică poți să citești și tu și să participi la evenimente.

Cine știe, poate chiar ne întâlnim pe acolo. Dacă mă vezi vino să mă saluți 😀 Abia aștept! Am să vorbesc despre tine pe blog și poate devenim prieteni.

Arata-le prietenilor!

Precedentul

Rabdarea Este Calea Catre Virtute

Următorul

Cateva Aplicabilitati Ale Tehnologiei In Dezvoltarea-Personala

  1. Bine te-am regasit,David!

  2. Corneliu

    Ma bucura sa vad CUM gandesti. Felicitari si CONTINUA in stilul tau UNIC.

Lasă un răspuns

Disclaimer: Nu sunt un specialist! Sugestiile pe care le citești sunt doar atât! Sugestii! Multe din lucrurile pe care le citești sunt doar opinii personale. Ia lucrurile ca atare! Dacă ai o problemă consultă un profesionist!

Toate drepturile rezervate © David Ionesi 2018

DMCA.com Protection Status