Salutare! Am o noutate. Mai mult pentru tine care citești. Pentru mine nu mai este o noutate, ceea ce urmează să spun s-a întâmplat acum o lună. Este vorba despre unul din lucrurile pe care mi le-am propus să le termin când m-am apucat de blog.

Am menționat că am să vorbesc despre asta acum două articole în urmă la următorul update. Simt că vreau să vorbesc despre asta chiar acum și așa am să fac. Mișto nu? “E blogu meu, e laptopu’ meu, e internetul meu fac ce vreau.

Glumesc, umilința este un beneficiu. Nu numai că n-ai să-i calci pe ceilalți pe nervi și ai să eviți confruntările nenecesare dar dacă recunoaștem că nu suntem cei mai deștepți și că nu suntem cei mai buni lăsăm loc de înbunătățiri.

N-aș scrie pe blog la nesfârșit dacă nimeni nu mi-ar citi blogul sau nu l-ar citi vreodată. Să ști că mă ții responsabil și faptul că citești este una din motivațiile mele să scriu mai departe. Acesta este adevărul. Adevărul! Îmi place cum sună.

Cursul Google Digital a fost completat

Printre primele articole am spus că m-am apucat de un curs de la Google acum ceva timp iar una din obiectivele mele a fost să termin cursul acela. Mi-am stabilit obiectivul odată cu începerea blogului și ghici ce? L-am terminat și am luat testul.

Am primit de la ei un certificat care poate fi verificat online. Certificatul este în format PDF, poate fi downloadat și conține un link care duce către o pagină Google unde poate fi verificată autenticitatea lui introducând numărul de identificare.

Poți să-l verifici și tu accesând acest link și introducând numărul 59R BM4 T9V . Eu l-am terminat luna trecută și mi-am propus să vorbesc despre asta în următorul update împreună cu alte lucruri. Am spus totuși că este un moment potrivit s-o fac acum. Pot să postez câte ceva interesant în fiecare articol nu trebuie să fac unul plin cu comunicații de genul odată la lună.

Acum să-ți povestesc un pic despre curs și de ce cred eu că este important să învățăm mereu. În primul rând s-ar putea să te plictisesc când spun “învățat” și dacă am dreptate stai liniștit. Empatizez cu tine. A fost ultimul cuvânt din vocabularul meu.

Încetul cu încetul însă lucrurile s-au schimbat și acum cred că este important să învățăm în mod continu. Nu numai că ne menținem competitivitatea pe piață dar este distractiv 🙂 și aventuros!

Când învățăm ceva nou ne vin idei noi în minte și devenim conștienți de posibilități. Ni se deschid uși și oportunități care au fost tot timpul în fața noastră dar nu le-am văzut pentru că n-am fost echipați cu cunoștințele de a le vedea.

Povestea unui cerșetor

Să-ți spun o povestea unui om sărac și cerșetor. El stătea pe o ladă din lemn într-o piață aglomerată și cerea bani de la oamenii trecători. Din când în când se mai invea câte un om care arunca câte un bănuț. Cerșetorul mulțumit îl binecuvânta pe trecător iar el mergea mai departe.

După ceva timp însă un alt trecător s-a oprit și a început să se uite curios la cerșetor. Ei se uită pentru câteva momente unul la celălalt și trecătorul se decide să-l întrebe:

– Ce faci aici? (trecătorul)

– Sunt sărac și cerșesc. (cerșetorul)

– Ce e cu lada acea? (trecătorul)

–  Asta? Este aici de când vin, părea a fi a nimănui și de ceva timp mă așez pe ea în fiecare zi. (cerșetorul)

– Și ce se află în ea? (trecătorul)

– Ce se află în ladă? Nu știu. Nu m-am uitat niciodată. (cerșetorul)

Cerșetorul se ridică și se uită în ladă. Spre uimirea lui găsește lada a fi plină cu lingouri de aur ce strălucesc ca soarele. Începe să danseze de bucurie și mulțumește cerului! Din acel moment cerșetorul devenitse bogat și a trăit în belșug anii care au urmat și i-au mai rămas din viață.

Morala poveștii este că o simplă idee sau sugestie poate să ne urce viața la nivelul următor și cel mai bun mod de a descoperi aceste idei este să învățăm. De la oameni, de la cărți, de la cursuri, seminare, experiențe și până și de la lucrurile simple ca această mică poveste.

Până acum așteptam să se întâmple ceva în jurul meu. Circumstanțele să mi se schimbe, sistemul să ofere, cineva să-mi propună o ofertă. Mi-am dat seama însă că nu trebuie să aștept ca ceva să se schimbe. Pot să fac schimbările acestea oricând vreau eu și le fac investind în mine.

Cum ar fi dacă deodată în mintea ta ar apărea zeci de idei de a câștiga bani sau de a ajunge unde vrei să ajungi și toate funcționează garantat 100% și poți să le faci chiar acum! Nu sunt eu marele cititor și marele student dar cu siguranță sunt în cea mai bună poziție în care am fost până acum.

Perspectiva joacă un rol foarte important și a fost una din cele mai majore lecții din viața mea. Mi-a schimbat radical paradigma și știu că misiunea mea în momentul de față în ceea ce privește felul în care percep lucrurile este să-mi schimb percepția.

Să realizez că lucrurile că sunt mai bune decât cred, oamenii mai iubitori decât par iar realitatea mai abundentă decât am crezut. Percepția o schimbăm când depunem un efort conștient să vedem partea plină a paharul. Cărțile motivaționale și oamenii de success sunt un ocean de inspirație pentru mine când vine vorba de asta.

Să învățăm pentru noi

Investind în noi se vor deschide uși care nici nu știam că există până acum. Informația care o consumăm ne modelează felul în care vedem resursele disponibile. Sună abstract dar am să-ți dau un exemplu concret.

Să presupunem că ești lefter (n-ai nici un ban) și vrei să câștigi un ban în plus ca să-ți permiți niște lucruri mai decente. N-ai nici o idee de unde să începi, salariul pe care îl ai pleacă deja în chirie, întreținere, mâncare, haine și restul.

Într-o zi însă, mergi la un amic care are un spirit de antreprenor în el (așa ca mine 😛 ). Stai de vorbă cu el în camera lui, te așezi pe pat iar pe noptieră vezi o cărticică mică care se intitulează “Cum să vizi pe eBay”.

Cartea îți atrage privirea de multe ori cât stai la amicul tău și te tot prinzi uitându-te la ea. Pare să nu aibă mai mult de 75 de pagini. Înainte să pleci îl întrebi dacă nu poate să ți-o împrumute iar el ca un tovarăș bun ce este ți-o dă cu plăcere.

Ajungi acasă, văzând cât de mică este, prinzi curaj și te apuci imediat s-o citești. Problema ta inițială era că nu ai capital cu ce să începi să faci ceva dar cărticica îți dă o idee briliantă. Să-i întrebi pe apropiații tăi dacă nu au lucruri de care vor să scape. Tu vinzi lucrurile pentru ei și păstrezi pentru tine un comision.

Cu alte cuvinte ai găsit o modalitate de a câștiga bani care a fost mereu disponibilă și în fața ta dar nu ți-a venit ideia și n-ai auzit-o în altă parte. Acum imaginează-ți că ai zeci de astfel de idei și ști cum poți să-ți realizezi dorințele. Acum simți că ești în abundență.

Concluzie

Învățatul nu se oprește odată cu școala. Să studiem zilnic este ceva ce se implementează în stilul nostru de viață. Este ceea ce trăim și ceea ce suntem. Cărți, seminare, materiale video și audio. Orice sursă care ne poate da răspunsuri și ne poate mări orizontul minții.

Ce legătură are cursul cu tot ce-am zis? Ei bine…am o veste super mega ultra faină pe care am s-o dezvălui în unul din articolele viitoare. Se petrece o altă schimbare în viața mea în momentul de față despre care abia aștept să vorbesc în detaliu. Este ceva ce-a fost plănuit încă de pe la începutul blogului. Acolo chiar că am despre ce vorbi.

Arata-le prietenilor!