Salut! Astăzi am să postez un articol informațional despre cum să folosești Habit Bull. Habit Bull este o aplicație pe telefonul mobil despre care am vorbit și în articolul anterior. Această aplicație te ajută să-ți urmărești obiectivele și să-ți formezi obiceiuri noi. Din moment ce ți-am sugerat-o este de datoria mea să te introduc și să-ți explic cum funcționează. Să începem!

Aplicația este gratuită și disponibilă atât pe Android cât și pe dispozitivele iOS de la Apple. Aplicația se bucură de peste 1 Million de descărcări, are o interfață plăcută, este ușor de folosit și este foarte simplu și intuitiv de folosit. Are toate calitățile unei aplicații bune. Au până și un site independent care să susțină aplicația.

Instalarea aplicației și crearea contului

Am să te invit să-ți descarci aplicația dacă nu ai facut asta deja până acum. Te ghidez prin pași simpli de urmărit cum să-ți adaugi și tu obiectivele ca să-ți poți monitoriza progresul. Am să presupun ca ai găsit aplicația Habit Bull și că știi să o descarci și să o instalezi și o să incepem direct din momentul în care ai deschis-o pentru prima dată.

Cum deschizi aplicația vei fi întâmpinat de această imagine de unde ai posibilitatea să te loghezi sau să-ți creezi un cont. Recomand să-ți creezi un cont folosind o adresa de email validă sau să te loghezi cu Facebook, in felul acesta vei avea mereu datele salvate în cloud și le vei putea accesa de pe oricare alt dispozitiv.

După ce ne logăm suntem întâmpinați de un ecran alb cu simbolul ” + ” de unde avem posibilitatea să adăugam un obiectiv nou sau să accesăm meniul de unde putem vedea setările și profilul. Pentru moment deschide meniul apăsând pe simbolul de meniu din stânga sus (cele 3 linii orizontale de culoare gri).

Apăsă pe opțiunea “Profile”  apoi pe “Your Lockscreen Pincode” pentru a-ți seta pinul pentru logare. Recomand să-ți setezi un pin, astfel obiectivele care ți le setezi rămân confidențiale și eviți să completezi din greșeală calendarul.

Adăugarea primului obiectiv

Adăugarea unui obiectiv este foarte simplă și durează două minute. Odată ce l-ai adăugat pe primul restul le vei adăuga și mai ușor. Să începem direct și să adaugăm primul tau obiectiv. Poți face asta urmărind cei 5 pași de mai jos:

1. Apasă pe simbolul ” + ” pentru a adauga un obiectiv nou.

2. Alege categoria din care face parte obiectivul tau.

3. Selectează “With a simple Yes or No…”

Notă: Funcția “With a Number” merge să o folosești când ai un obiectiv ce ține de cantități, să spunem ca zilnic îți propui să citești dar nu ai un numar de pagini stabilit. Selectând opțiunea With a Number poți adăuga și numarul de pagini pe lângă da sau nu.

4. Scrie-ți pe scurt numele obiectivului, adaugă o descriere cu detalii dacă dorești și alege-ți o culoare.

5. Selectează frecvența, zilnic (Every Day) sau doar anumite zile ale săptămânii (Only Some Days of the Week) și durata obiectivului.

Dacă ai făcut totul cum trebuie o să-ți apară obiectivul și calendarul. Ziua curentă va fi încercuită cu galben. Când ai făcut ce aveai în plan, revii la aplicație și atingi ziua respectivă pentru a o colora cu verde. Apasă de mai multe ori pentru a o colora cu roșu.

Alte observații

Aplicația ține minte ce-ai făcut iar pe măsură ce completezi calendarul ea adună tot mai multe informații interesante despre progresul tău.

Cam așa arată ecranul când apeși pe “All Habits” din Meniu după ce ai adăugat mai multe obiective:

În felul acesta deschid eu aplicația, așa pot să vad ce-am facut și ce mi-a mai rămas.

Stabilirea notificarilor

Poți să-ți setezi notificari cu sunet și vibrații pe telefon pentru a-ți reaminti ce ai de făcut. Poți să customizezi în multe feluri notificarea, cu sau fără sunet, să te alerteze o singură dată sau la un anumit interval de timp între anumite ore.

Pentru a adăuga notificari selecteaza-ți obiceiul la care dorești să adaugi notificarea și apasă pe butonul “Remind”.

După, vei avea în față posibilitatea de a-ți alege zilele individuale în care vrei să primești notificări sau poți din start să alegi toate zilele în care este disponibil obiectivul așa cum am făcut eu în exemplul de mai jos.

Îți alegi apoi dacă vrei ca notificarea să-ți apară o singură dată pe zi (Once Daily) sau de mai mule ori (Repeating) într-un anumit interval de timp și cât de des. În imaginea de mai jos am ales ca aplicația să mă notificheze de mai multe ori, între 21:20 și 21:30, în fiecare minut. Debifează Show when day is already marked as succesful ca să nu-ți mai apară notificarea dacă ai completat ziua înainte de termen.

De acum încolo vei primi notificari pe telefon cu sunet și vibrații, depinde de setările pentru care ai optat. Tocmai ți-ai mărit șansele să reușești să faci ce ți-ai propus. Ai creat o metodă sistematică de a-ți aborda obiectivele. Așa arată notificarea pe ecran.

Poți să completezi munca direct de pe ecran. Nu trebuie să faci nici o setare, așa îți apar automat notificările. Ai și o opțiune de Snooze, când vezi notificarea, poți apăsa pe ea, te ridici, ți-ai făcut treaba și ai revenit la aplicație și ai completat ziua.

Încheiere

Am să menționez faptul că NU sunt afiliat în nici un fel cu creatorii aplicației. O recomand pentru că o folosesc și o gasesc utilă. Acest articol instrucțional este pentru utilizatorii Android dar daca ai IPhone o găsești și la tine pe app store. Principiul este același, doar un aranjament diferit al iconițelor.

Cam asta a fost, sper că ți-a placut articolul, mai ales formatul și sper că ai găsit pașii destul de ușor de urmărit. Mă străduiesc să dau doate detaliile posibile atunci când descriu ceva. Recent am primit un comentariu pozitiv de la o prietenă cititoare asupra acestui aspect care m-a mulțumit pe mine însumi foarte mult! 🙂

Te încurajez să-mi trimiți un Mail mergând la pagina de contact, să lași jos un comentariu și să dai share mai departe dacă crezi că ar putea ajuta pe cineva articolul. De ce să faci asta? Pentru că am să văd că ai citit articolul, făcând asta promovezi, adică încurajezi materialul pe care tocmai l-ai citit. Cu alte cuvinte am să scriu și mai mult. Bye bye!

Arata-le prietenilor!